Släng ihop en trerätters till bebisen på en halvtimme



Här i Sverige har vi jättebra leverantörer av bra och näringsrik barnmat. I barnmathyllan står burkarna uppradade och utbudet tycks bli större för varje besök i matvarubutiken. Exotiska smaker, klassik husmanskost, och ett stort sortiment av vegetariska och ekologiska rätter. Men det kan hända att man ibland känner för att laga något själv (jo, faktiskt, det HAR hänt), och då är det ju skönt om det är enkelt och går snabbt.


Därför har vi rotat fram tre superenkla recept baserat på sådant man ofta har hemma och som du slänger ihop på nolltid. För skojs skull har vi även fokuserat på en förrätt, en huvudrätt och en efterrätt, men i realiteten kanske det blir lite mycket för lilla bebismagen att få i sig allt på en och samma gång. Så du gör kanske bäst i att sprida ut måltiderna under dagen. Recepten är anpassade för barn mellan 6-8 månader och samtliga ger 4 barnmatsportioner.



Förrätt

Majssoppa

Du behöver:


1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 potatis

1 msk smör

1 stor burk majs (à ca 340 g)

1 grönsaksbuljongtärning

5 dl vatten

salt och svartpeppar


Gör så här:


Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär potatisen i små tärningar. Fräs lök, vitlök och potatis i smöret i en kastrull utan att det tar färg. Häll av majsen och tillsätt i fräset tillsammans med buljongtärningen och vattnet. Koka upp och låt sjuda under lock 10 minuter. Ta från värmen och mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Medan soppan kokar kan du påbörja huvudrätten.




Huvudrätt

Vegopasta med broccoli och lök 

Du behöver:


100 g pasta

1/2 gul lök

250 g broccoli

1/2 msk rapsolja

2 dl matlagnings- eller vispgrädde

1 dl vatten

1 tsk basilika


Gör så här:


Koka pastan. Riv skalad lök och broccoli grovt på ett rivjärn. Fräs de rivna grönsakerna i en stekpanna i oljan utan att det tar färg. Rör ner grädde, vatten och basilika. Sjud tills broccolin är mjuk (ca 6 minuter) under lock. Mixa broccolisåsen slät och mixa sedan i pastan till en kräm. Medan broccolin och löken sjuder kan du påbörja efterrätten.



Efterrätt

Äppelkompott

Du behöver:


550 g äpplen (ca 3 st)

1/2 dl vatten

2 krm mald kardemumma


Gör så här:


Skala och kärna ur äpplena. Skär äpplena i små bitar och koka dem mjuka i en kastrull under lock tillsammans med vattnet och kardemumman ca 5 minuter eller tills äpplena är mjuka. Mixa till en slät puré i en matberedare.


Låt väl smaka!





Samtliga recept är hämtade från ica.se



Dagens låt är Canelloni Macaroni med Lasse Holm


Lyssna på Spotify här


Eller kika på Youtube




Pastabild: Moni08 på Pixabay

Kommentarer

Populära inlägg